Background main
Home Blog-ruimte Kas met ondergrondse afdekking: voor- en nadelen

Kas met ondergrondse afdekking: voor- en nadelen

4

blog - Serre avec bâche enterrée : avantages et inconvénients
blog - Serre avec bâche enterrée : avantages et inconvénients

Wij hebben er een gewoonte van gemaakt om u enkele tips en adviezen te geven, speciaal voor tuinkassen. Uiteindelijk zijn ze niet altijd even esthetisch, maar in werkelijkheid zijn ze heel praktisch! Een onmiskenbare bondgenoot van de tuinier, ongeacht het niveau van tuinieren. Wat ons aan kassen bevalt, is de sereniteit van de plaats, de rust van de planten, die warm gehouden en vertroeteld worden, en vooral de veelheid van mogelijkheden die de plaats biedt.

Wat is een tuinkas met een ondergrondse afdekking

Zoals de naam al zegt, is een serre met een ondergronds dek een tunnelkas die is geïnstalleerd op een metalen boogstructuur, d.w.z. halve cirkelbogen waarop een transparant dek is bevestigd. Het dekzeil is bij voorkeur versterkt, type 400g/m2, bekend als scheurvast, 100% waterdicht en rotvrij.


Het zeil is met opzet zo gekozen dat het breder is dan de lengte van de hoepels,

ongeveer 2 meter extra. Deze extra centimeters zullen dienen om de tunnelklem stevig en permanent in de grond te verankeren. Wanneer de constructie is opgetrokken, worden over de lengte van de tunnelkas dwarsbalken gegraven om de lange uiteinden van het zeil in te graven en met aarde te bedekken. U kunt zelfs stenen of breezeblocks toevoegen voor extra veiligheid, alvorens de dwarsbalken in te vullen.

Voordelen van deze ondergrondse tuinstructuur

De verankering is onberispelijk! De ondergrondse tuinkas is bijzonder geschikt voor winderige streken in Frankrijk. Als het weer vaak gepaard gaat met sterke windstoten, dan is het best dat de structuur van uw serre sterk genoeg is om die rukwinden te weerstaan.


U wilt toch niet dat uw kas ontwricht en gedeeltelijk opengereten in de tuin van uw buurman ligt?

Enkele nadelen echter

Bij een ingegraven dekzeil kunt u het dekzeil niet optillen om de binnenkant van de kas te ventileren. Om de structuur te ventileren, moet u de deur openen of een op maat gemaakt ventilatiesysteem installeren, wat duur is maar onontbeerlijk, vooral als uw tunnelkas een groot inwendig volume heeft.


Anderzijds is deze regeling niet geschikt voor eenmalige tuinkassen, die slechts voor één of twee seizoenen worden geïnstalleerd.