Background main
Home Blog-ruimte Wat zijn de manieren om mijn tarp aan mijn pergola te bevestigen?

Wat zijn de manieren om mijn tarp aan mijn pergola te bevestigen?

2

blog - Quels sont les différents moyens d’attacher ma bâche sur ma pergola ?
blog - Quels sont les différents moyens d’attacher ma bâche sur ma pergola ?

Met de terugkeer van het warme weer, maakt de pergola een comeback op onze terrassen. Of het nu in de tuin van een woonhuis is, of om de tafels van een restaurant of een hotelterras te beschermen, de pergola is een onmisbaar zomers accessoire. Of u nu een particulier of een professional bent, de tijd is gekomen om uw buitenruimtes te benutten. Dus hou je dekzeilen klaar! De installatie kan beginnen!

Wat zijn de verschillende manieren om mijn overkapping aan mijn pergola te bevestigen?

Het bevestigen van uw pergola-afdekking is een belangrijke stap, die met zorg moet worden uitgevoerd. Voor uw veiligheid en die van de bewoners die genieten van de schaduw van de pergola, zijn hier enkele tips en instructies voor het bevestigen van de afdekking op uw pergola structuur.

Hoe wordt de afdekking aan de pergola bevestigd?

Het dak van de pergola moet stevig en permanent worden bevestigd, zodat het niet bij de eerste de beste windvlaag wordt afgerukt. Dit kan tot gevolg hebben dat u uw dekking bij de buurman moet gaan ophalen, of erger nog, dat deze wegwaait en een ongeval of materiële schade veroorzaakt. Om dit soort ongemakken te vermijden, is het onmisbare accessoire ongetwijfeld het bungeekoord.


Het bungeekoord is een bijzonder sterke elastische band. Het wordt gebruikt om een lading of een dekzeil aan een bestaande steun of structuur te bevestigen. Het elastische bungeekoord is maximaal gespannen, zodat het zeil stevig vastzit.


Het bungeekoord wordt door de metalen oogjes rond de rand van het dekzeil gehaald, opgerold en aan de structuur vastgemaakt.


Het zeil wordt op de pergola gelegd en vormt zo een strak dak, perfect aangepast aan de structuur.


Dit betekent dat hij niet fladdert in de wind en minder mechanische weerstand biedt in vlagerige omstandigheden.


Het voordeel van het bungeekoord is dat het zeer gemakkelijk te demonteren is: zodra het seizoen voorbij is, kunnen de bungeekoorden worden losgehaakt om de afdekking te verwijderen, schoon te maken en op te bergen.